Quantcast
Channel: محمد رجبی –زیتون
Viewing all articles
Browse latest Browse all 3

بازداشت همکاران «تبهکار» جمهوری اسلامی در ترکیه

0
0

زیتون– روزنامه‌های جمهوریت و دیلی صباح در ترکیه امروز از بازداشت ۱۱ یا ۱۳ نفر از شهروندان این کشور که در ربایش «مخالفان سیاسی» جمهوری اسلامی از این کشور و برگرداندنشان به ایران نقش داشتند٬خبر دادند.

روزنامه دیلی صباح در این رابطه نوشت که این افراد از اعضای یک شبکه جاسوسی ایران در استانبول بودند و توسط سازمان امنیت ترکیه «میت» بازداشت شدند.

بر اساس گزارش‌های اولیه این افراد با یک قاچاقچی مواد مخدر مرتبط با دستگاه‌های امنیتی ایران همکاری می‌کردند.

رادیو و تلویزیون دولتی ترکیه «ت.ار.ت»  نیز از عملیات سازمان اطلاعات ترکیه بر علیه باند ناجی شریف زیندشتی٬ قاچاقچی مواد مخدر که اقدام به ربایش مخالفین حکومت ایران می‌کرد، خبر داد.

بر اساس گزارش منتشر شده در رسانه‌های ترکیه این تیم در آخرین مورد حبیب اسود را در استانبول ربوده و به ایران بازگردانده بودند. طبق گفته‌های خبرنگار ت‌ار‌ت تحقیقات سریع و گسترده میت ترکیه درباره چگونگی ناپدید شدن حبیب اسیود باعث کشف و متلاشی شدن این شبکه آدم‌ربایان وابسته به نهادهای امنیتی ایران شده است.

حبیب اسیود که از ۱۴ سال پیش در سوئد در مهاجرت به سر می‌برده، پس از ورود به ترکیه،‌ ناپدید شد.

شواهدی که میت ترکیه به دست آورده نشان می‌دهند که حبیب اسیود از طریق یک قاچاقچی مواد مخدر به نام زیندشتی، که همکار و تحت کنترل دستگاه امنیتی ایران بوده و با سوء استفاده از یک زن (س. صابرین) به دام افتاده است.

س. صابرین با وعده پرداخت ۱۰۰ هزار یورو وام به حبیب، او را به استانبول می‌کشاند. حبیب اسیود روز ۹ اکتبر به آدرسی در بیلیک‌دوزو استانبول در نزدیکی یک پمپ‌ بنزین مراجعه می‌کند. در محل قرار او سوار مینی‌بوسی می‌شود که تصور می‌کرده همسر سابقش در آن نشسته است. اما به محض سوارشدن به مینی‌بوس بی‌هوش شده و سپس و ربوده می‌شود.

ربایندگان که اعضای شبکه زیندشتی بودند او را به شهر وان در شرق ترکیه برده و سپس به ایران منتقل می‌کنند.

ناجی شریف زیندشتی کیست؟

زیندشتی در سال ۸۶ در ارتباط با یک پرونده قاچاق مواد مخدر در ایران بازداشت و به اعدام محکوم شده بود؛ اما به دلایلی که آن زمان «نامعلوم قلم داده شده بود» از زندان آزاد و به ترکیه برگشته بود.

او در سال ۲۰۱۸ نیز در ترکیه به دلیل مشابهی بازداشت شده بود. دادستانی عمومی استانبول کیفرخواستی علیه این فرد صادر کرد که او در آن به جرایمی مانند قاچاق مواد مخدر، ایجاد یک سازمان جنایتکار مسلح، آدم‌ربایی و قتل متهم ‌می‌کرد و خواستار اشد مجازات تا حد حبس ابد برای او شده بود.

به گفته رسانه‌های اپوزسیون ترکیه اما زیندشتی به خواست یکی از مشاوران رییس جمهوری ترکیه به دلیل «تاثیر قابل توجه بر روابط بین دو کشور ایران و ترکیه» از زندان آزاد می‌شود.

روز گذشته (یکشنبه) روزنامه واشینگتن‌پست هم در گزارشی در این رابطه به نقش زیندشتی به قتل یا ربودن مخالفان جمهوری اسلامی در ترکیه از جمله حبیب اسود و مسعود مولوی وردنجانی اشاره کرده بود.

مسعود مولوی وردنجانی ۲۳ آبان سال ۹۸، در محله شیشلی استانبول هدف اصابت گلوله قرار گرفت و کشته شد.

او پیش از مرگ دست به افشاگری‌هایی علیه سپاه و وزارت اطلاعات ایران در فضای مجازی زده بود.

خبرگزاری رویترز همان زمان گزارش داد که دو دیپلمات ایرانی در قتل مسعود مولوی مشارکت داشتند. آمریکا نیز قتل او را به وزارت اطلاعات ایران نسبت داد.

ترکیه برای مخالفان جمهوری اسلامی ناامن است

طی سال‌های اخیر تعداد قابل توجهی از مخالفان جمهوری اسلامی در ترکیه ربوده شده یا به قتل رسیده‌اند.

از جمله مسعود مولوی وردنجانی، گرداننده کانال توئیتری و تلگرامی «جعبه سیاه» و سعید کریمیان، مدیر شبکه جم، نیز به ناجی شریفی زیندشتی نسبت داده شده است.

مسعود مولوی ۲۳ آبان سال ۹۸ و سعید کریمیان در شامگاه ۹ اردیبهشت سال ۱۳۹۶ در استانبول ترور شدند. هرچند در همان زمان، هم گروه‌های مخالف جمهوری اسلامی و هم برخی از کشورها از جمله آمریکا جمهوری اسلامی را مسئول این ترورها معرفی کردند.

لیست قتل‌های سیاسی در ترکیه تا امروز ادامه پیدا می‌کند.

افراد ناشناس بامداد پنجشنبه بیستم آذر برابر با دهم دسامبر به خانه ارسلان رضایی در ترکیه وارد شده و او را با ضربات چاقو مورد حمله قرار دادند.
او یک شبانه‌روز در بیمارستان و در کما بود و در روز جمعه بیست و یکم آذر جان باخته است. ضاربان که گفته شده دو نفر بودند، بدون اینکه شناسایی یا دستگیر شوند از محل حادثه فرار کردند.

کانال تلگرامی «سپاه سایبری پاسداران» با انتشار این خبر نوشته است مهاجمان دو نفر بوده‌اند: «شخصی به اسم ارسلان رضایی که ادمین چندین صفحه اینستاگرامی معاند و ضد اسلام و مقدسات دینی همچون پیج خرافات‌کده بود و بدترین جسارت‌ها را به پیامبر اسلام(ص) و اهل بیت(ع) انجام میداد و علیه دین مبین اسلام و جمهوری اسلامی ایران لجن پراکنی می‌کرد در مقابل منزلش در ترکیه با حمله دو فرد ناشناس به درک واصل شد.»

تنها خطر قتل یا ربایش نیست که فعالان سیاسی ایرانی در ترکیه را تهدید می‌کند. دولت ترکیه بخصوص در سال‌های اخیر برخی از فعالان سیاسی را نیز به ایران برگردانده است. برای مثال محمد رجبی و سعید تمجیدی دو تن از بازداشت شدگان اعتراضات آبان ماه ۹۸ بودند که به رغم خطراتی که تهدیدشان می‌کرد٬ به ایران عودت داده شدند. این دو اوائل آذرماه گذشته به ترکیه رفتند و اعلام کردند که تحت پیگرد سیاسی هستند، با این همه اداره مهاجرت ترکیه، حدود یک ماه بعد آنها را به ایران مسترد کرد. این دو به همراه امیرحسین مرادی، به اعدام محکوم شدند اما کارزاری جهانی، فعلاً اجرای این حکم را متوقف کرده است.

همزمانی عجیب

دولت ترکیه٬ اگر می‌خواست٬ می‌توانست خیلی زودتر از این‌ها جلوی همکاری باند زیندشتی با جمهوری اسلامی را بگیرد یا حداقل موجبات آزادی او را در سال ۲۰۱۸ فراهم نکند.

اقدام دیرهنگام دولت ترکیه برای سرکوب این باند و همزمانی آن با تشنج‌هایی که در روابط بین دوکشور پس از «شعر خوانی اردوغان» پیش آمده٬ معنا دارد.

رجب طیب اردوغان٬ رییس جمهوری ترکیه٬ روز پنجشنبه در جریان یک مراسم رژه نظامی در باکو در کنار الهام علی‌اف، همتای خود در جمهوری آذربایجان٬ شعری فلکلور در رابطه با روز ارس یا به زبان ترکی اراز خواند.

خواندن این شعر فولکلور در کنار سخنان مجری مراسم رژه افتخار «آزادسازی» قره‌باغ که از لزوم «آزاد سازی کوه سهند و تبریز» سخن می‌گفت، واکنش‌های فراوانی را برانگیخت؛ خاصه آنکه اردوغان بخش دیگری از این فولکلور قدیمی را نیز خواند: «ارس را جدا کردند و آن را با میله و سنگ پر کردند؛ من از تو جدا نمی‌شدم، به زور جدایمان کردند.»

بیشتر بخوانید:

شعری که بی‌موقع خوانده شد

دامنه اختلاف به حتی بالاگرفت که گذشته از وزرای خارجه دوکشور حتی مجلس ایران و برخی از اعضای مجلس ترکیه نیز نسبت به آن واکنش نشان دادند.

اقدام ترکیه برای بازداشت بازوی امنیتی جمهوری اسلامی در این مقطع زمانی می‌تواند پاسخی به اعتراضات جمهوری اسلامی باشد.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 3

Latest Images

Trending Articles





Latest Images